- Mjölkprodukter
Ingredienser
- 2 stjälkar rabarber, tunt skivade (se nedan för alternativ)
- 1 rågad matsked finkornigt strösocker
- 300 ml vispgrädde eller vegansk grädde
- 100 ml tjock grekisk yoghurt eller kokosyoghurt
- 6 bitar syltad ingefära, fyra finhackade, 2 tunt skivade och 1 matsked sirap från burken
- Zest från ½ ovaxad citron
- Jordgubbar, råa, skivade
- Hallon, råa, krossade
- Päron, råa, tunt skivade
- Plommon, kokta med lite socker
- Krusbär, kokta med lite socker
-
Gör så här
-
1Ugnstemperatur 190 °C, gas 5.
-
2Koka rabarbern och sockret i en panna i två minuter tills juicerna förvandlar sockret till en rosa sirap men rabarbern fortfarande behåller sin krispighet. Ställ pannan åt sidan och låt den svalna i 20 minuter.
-
3Vispa visp- eller vegangrädden tills den nästan är hård och vänd sedan i yoghurten.
-
4Tillsätt den fint hackade ingefäran och rör i den ihop med ingefärssirap och citronzest. När den har kallnat, rör ner hälften av den tillagade rabarbern i grädden.
-
5Fördela foolen i fyra Le Creuset-ramekiner, toppa med den resterande tunt skivade ingefäran och resten av rabarbern.
-
6Kockens tips: Du kan justera mängden socker efter hur söt din frukt är.