- Ägg
Ingredienser
- 8 stora ägg
- 100 g rökt lax
- 50 g färsk grönkål (utan stjälk)
- Olivolja
- Salt och peppar
- Ev. till garnering: ugnsbakade körsbärstomater, parmesan, vårlök, eller färska örtkryddor
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C
-
2Droppa några droppar olivolja i varje minigryta. Täck botten med några blad grönkål och knäck två ägg i varje minigryta. Tryck ner en skiva lax mellan äggen och krydda med salt och peppar.
-
3Sätt minigrytorna på ett ugnsfast fat, och häll varmt vatten på fatet, tills vattnet når upp till mitten på minigrytorna. Baka dem i ugnen i 25 minuter, eller tills de har blivit tillagade på det sätt du föredrar.
-
4Servera portionerna varma, ev. med bröd till, och toppa med t.ex. ugnsbakade körsbärstomater, finriven parmesan, vårlök i tunna skivor eller färska örtkryddor.
-
5Tips: Om du vill ha en annan smakvariation kan du byta ut grönkål och lax mot spenat och parmaskinka.