- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 12 färska ostron, t.ex. Fines de Claire
- Krossad is, till servering
- Färsk koriander, grovhackad, till servering
- Saft och finrivet skal från 1 lime
- 20 ml gin
- ½ tsk färsk ingefära, fint riven
- 1-2 tsk mirin (sött, japanskt risvin) - kan köpas i asiatiska matbutiker
- 1 tsk socker
- ½ tsk färsk chili, finhackad
-
Gör så här
-
1Rengör ostronen
-
2Blanda ihop alla ingredienserna för dressingen i en skål och vispa väl
-
3Fyll pocheringsgrytan med vatten och sätt i insatsen. Lägg på locket och koka upp vattnet
-
4Sänk värmen när vattnet kokar, så att det bara sjuder. Lägg ett ostron i varje fördjupning och sätt tillbaka locket. Ångkoka ostronen i 5-7 minuter tills de öppnas något. Ta upp dem ur grytan, öppna dem och lossa köttet. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan. Gör på samma sätt med resten av ostronen
-
5Fördela den krossade isen på ett fat och bilda små fördjupningar där ostronen kan ligga. Häll lite dressing över varje ostron och garnera med koriander