- Frukt
Ingredienser
- 100 g ljust rörsocker
- 100 g mjukt smör
- 2 ägg
- 100 g marsipan
- 150 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 äpplen (rivs ned i smeten)
- 2–3 äpplen till toppen
-
Gör så här
-
1Vispa socker och smör luftigt
-
2Tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje
-
3Riv marsipanen och vänd ned den i smeten
-
4Sikta vetemjöl och bakpulver så att det inte klumpar ihop sig och vänd ned det i smeten
-
5Riv två äpplen med skal och blanda ihop allt
-
6Häll smeten i en tjockbottnad panna smord med smör
-
7Skär 2–3 äpplen i små skivor och lägg dem uppe på kakan
-
8Grädda äppelkakan i 175 grader i ca 35–40 minuter. Kakan ska vara färdiggräddad i mitten innan den tas ut
-
9Låt kakan svalna innan den tas ur pannan
-
10Tips: Avnjut äppelkakan ljummen eller kall med glass eller crème fraiche på toppen