- Grönsaker
Ingredienser
- 1 knippe vårlök
- 1 tesked kokos- eller olivolja
- 1 kg frysta ärtor
- 400 ml kokosmjölk på burk, spara lite av grädden högst upp som topping till soppan
- Grönsaksbuljong, 1 matsked pulver eller ½ tärning
- 1 stort knippe basilika
- 1 citronen
- Extra jungfruolja
-
Gör så här
-
1Fyll och koka upp en vattenkittel och samla ihop alla dina ingredienser och redskap så att du är redo att sätta igång.
-
2Ställ en 24 cm rund Le Creuset-gryta med locket på på medeltemperatur.
-
3Hacka vårlökarna fint och lägg dem i pannan med kokosoljan och tillaga dem i fyra minuter tills de mjuknat.
-
4Tillsätt sedan ärtorna i pannan med kokosmjölken, buljongen och 750 ml kokande vatten och koka sedan upp under lock.
-
5När det har kokat upp låter du det sjuda på medelhög temperatur tills ärtorna är tillagade.
-
6Ta av den från värmen. Tillsätt det mesta av basilikan med stjälkar och allt samt juicen från citronen. Använd en stavmixer för att mixa soppan tills den blir superlen.
-
7Sleva upp och servera soppan i skålar med lite olivolja och resten av basilikan.
-
8Toppa med den sparade koksgrädden och rör försiktigt genom soppan.