Asiatisk biffsallad med cashewnötsdressing

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Asiatisk biffsallad med cashewnötsdressing
Saftig entrecôte med picklade gojibär och en dressing med cashewnötter och ingefära gör denna thaibiffsallad till ett utsökt, enkelt och nyttigt recept.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 entrecôter
TILL MARINADEN
  • Zest från 2 lime
  • 3 matskedar limesaft
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 matsked nyriven ingefära
  • 1 matsked honung
  • 2 teskedar fisksås
  • 1 matsked rostad sesamolja
  • 1 matsked vegetabilisk olja
TILL DE PICKLADE GOJIBÄREN
  • 3 matskedar uppvärmd äppelcidervinäger
  • 2 teskedar honung
  • ½ tesked fint salt
  • 3/4 dl gojibär
TILL DRESSINGEN MED CASHEWNÖTTER OCH INGEFÄRA
  • 100 g cashewnötter, blötlagda i varmt vatten i 30 minuter
  • 1 matsked nyriven ingefära
  • 4 teskedar soya
  • 2 teskedar honung
  • 4 teskedar äppelcidervinäger
  • 80 ml isvatten
  • 1 matsked limesaft
TILL SALLADEN
  • 4 minigurkor, tunt skivade
  • 1 liten rödkål, strimlad
  • 1 liten savojkål, strimlad
  • 2 morötter, skalade och tunt hyvlade
  • 4 salladslökar, fint skivade
  • 1 fint skivad röd chili med fröna urskrapade
  • En rågad deciliter av var och en av följande: färsk mynta, koriander och basilika
  • 2 matskedar rostade sesamfrön, till topping
  • ¼ tesked torkade röda chiliflakes
  • Gör så här

  • 1
    Gör marinaden genom att lägga alla ingredienserna i en liten skål och vispa ihop.
  • 2
    Lägg stekarna i en icke-reaktiv ugnsform. Ringla över hälften av marinaden. Täck över och ställ in i kylen för att marineras i några timmar. Behåll resten av marinaden för att dressa salladen.
  • 3
    Gör de picklade gojibären genom att blanda alla ingredienserna i en skål. Ställ undan och låt dra i 30 minuter.
  • 4
    Gör dressingen genom att hälla av vattnet från cashewnötterna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till dressingen och mixa till en jämn smet.
  • 5
    Låt de marinerade biffarna komma upp i rumstemperatur innan de grillas. Värm en 30 cm låg Signature-grillpanna i gjutjärn tills den är varm. Stek stekarna på medelhög temperatur i 3–4 minuter. Vänd och stek i ytterligare tre minuter eller tills de är så tillagade som du vill ha dem. Låt dem vila i 5–7 minuter innan du skär upp dem.
  • 6
    Lägg alla ingredienserna till salladen utom sesamfröna i en stor skål. Tillsätt marinaden och skaka runt lätt så att den täcker salladen. Lägg upp salladen på ett serveringsfat. Lägg den skivade steken på salladen. Strö över sesamfrön och servera med cashewnötsdressingen.