Baconinlindad fläskfilé med succotash

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Baconinlindad fläskfilé med succotash
Det här är den perfekta maträtten en stressig vardag eftersom den är snabb och enkel att göra och samtidigt är den full av god smak och goda egenskaper. Fläskfilén penslas med en kryddig och söt marinad och lindas sedan in i bacon vilket garanterar en läcker och saftig bit kött. Succotash är en blandning av bönor, majs och massor av grönsaker som har en hög koncentration av essentiella aminosyror som är viktiga för uppbyggnaden av kroppens proteiner. Enkelt, hälsosamt och gott.
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 12–14 tunna baconskivor
  • 75 g dijonsenap
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 2 tsk torkad timjan eller 2 msk hackad färsk timjan
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 fläskfiléer, putsade (per person 150–180 g)
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 tsk Herbes de Provence (eller liknande)
  • 250 g butter beans (stora vita bönor), kokta
  • 1 gul squash, skuren i halvmånar
  • 125 g färsk eller frusen majs
  • 125 g okra, skuren på tvären
  • 200 ml hönsbuljong
  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 msk osaltat smör (valfritt)
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • salt och peppar, efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C.
  • 2
    Stek baconskivorna i en buffétgryta på låg värme. När baconet har tagit färg lägger du det på en tallrik. Häll inte bort baconfettet från grytan.
  • 3
    Rör ihop senap, brunt farinsocker, timjan och 1/3 av vitlöken i en liten skål. Gnid in senapsblandningen överallt på de två fläskfiléerna. Vik in den tunna delen av fläskfilén så att köttet har samma tjocklek överallt. Linda in fläskfiléerna i baconskivorna. Använd tandpetare till att fästa eventuella lösa baconbitar.
  • 4
    Lägg de två fläskfiléerna i baconfettet i buffétgrytan och ställ in grytan i den varma ugnen. Stek tills stektermometern visar 58–60 °C i den tjockaste delen av köttet. Det tar cirka 15–20 minuter. Ta ut buffétgrytan från ugnen och lägg de två fläskfiléerna på en skärbräda täckt med folie. Låt buffétgrytan svalna i ca 5 minuter men häll inte bort stekskyn.
  • 5
    Lägg rödlöken i buffétgrytan med stekskyn och stek tills löken börjar få färg i kanterna, det tar ca 5 minuter. Häll i resten av vitlöken och Herbes de Provence och stek i ca 30 sekunder. Häll sedan i bönor, squash, majs, okra och hönsbuljong och låt det koka upp. Lägg på locket och låt rätten småsjuda i ca 5 minuter.
  • 6
    Häll i tomater och röd paprika och koka i ytterligare ca 3 minuter, men utan lock. Stäng av värmen och rör ner smör och basilika. Smaka av med salt och peppar.