Ingredienser
- 12–14 tunna baconskivor
- 75 g dijonsenap
- 1 msk brunt farinsocker
- 2 tsk torkad timjan eller 2 msk hackad färsk timjan
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 fläskfiléer, putsade (per person 150–180 g)
- 1 rödlök, skivad
- 1 tsk Herbes de Provence (eller liknande)
- 250 g butter beans (stora vita bönor), kokta
- 1 gul squash, skuren i halvmånar
- 125 g färsk eller frusen majs
- 125 g okra, skuren på tvären
- 200 ml hönsbuljong
- 10 körsbärstomater, halverade
- 1 röd paprika, skivad
- 1 msk osaltat smör (valfritt)
- 2 msk färsk basilika, hackad
- salt och peppar, efter smak
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C.
-
2Stek baconskivorna i en buffétgryta på låg värme. När baconet har tagit färg lägger du det på en tallrik. Häll inte bort baconfettet från grytan.
-
3Rör ihop senap, brunt farinsocker, timjan och 1/3 av vitlöken i en liten skål. Gnid in senapsblandningen överallt på de två fläskfiléerna. Vik in den tunna delen av fläskfilén så att köttet har samma tjocklek överallt. Linda in fläskfiléerna i baconskivorna. Använd tandpetare till att fästa eventuella lösa baconbitar.
-
4Lägg de två fläskfiléerna i baconfettet i buffétgrytan och ställ in grytan i den varma ugnen. Stek tills stektermometern visar 58–60 °C i den tjockaste delen av köttet. Det tar cirka 15–20 minuter. Ta ut buffétgrytan från ugnen och lägg de två fläskfiléerna på en skärbräda täckt med folie. Låt buffétgrytan svalna i ca 5 minuter men häll inte bort stekskyn.
-
5Lägg rödlöken i buffétgrytan med stekskyn och stek tills löken börjar få färg i kanterna, det tar ca 5 minuter. Häll i resten av vitlöken och Herbes de Provence och stek i ca 30 sekunder. Häll sedan i bönor, squash, majs, okra och hönsbuljong och låt det koka upp. Lägg på locket och låt rätten småsjuda i ca 5 minuter.
-
6Häll i tomater och röd paprika och koka i ytterligare ca 3 minuter, men utan lock. Stäng av värmen och rör ner smör och basilika. Smaka av med salt och peppar.