Bakad havregryn med kokos och hallon

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Bakad havregryn med kokos och hallon
Börja morgonen på rätt sätt med denna söta havregrynsgröt bakad i våra minigrytor. Toppings kan ändras efter din smak.
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 40 g havregryn
  • 160 ml kokosmjölk (behåll 1 matsked till topping)
  • 1 tsk mald kanel
  • 40 g färska hallon
  • Skal från ½ citron
  • 10 g rostade kokosflakes för garnering
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen: 180 °C/varmluft: 160 °C/gas: 5.
  • 2
    Blanda havregryn, kokosmjölk, kanel och 25 g hallon i din minigryta och lägg på locket. Sätt in den i ugnen i 15 minuter.
  • 3
    Garnera med färskt citronskal, hallon, kokosflakes och en matsked kokosmjölk. Njut av den direkt, eller låt locket ligga på minigrytan i upp till 10 minuter – på så sätt håller den sig varm.
 
TOPPTIPS: Grädda 4-6 minigrytor åt gången för att spara energi. Förvara resten i kylen och värm i mikrovågsugnen när du är redo att äta.
 
 
Le Creuset