Bakade fiskpaket med citrongräs och lime

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Bakade fiskpaket med citrongräs och lime
Ett väldoftande citrongräs- och limesmör gör denna fisk delikat och utsökt. Kan ersättas med annan fisk, vilket kan ändra tillagningstiden.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Till smöret
  • 100 g smör i rumstemperatur
  • 2 tsk hackad vitlök
  • 2 tsk hackad ingefära
  • 2 tsk hackat citrongräs
  • 2 tsk hackad grön chili
Till fisken
  • 2 små hela öringar, rensade och torkade (eller någon annan typ av små, hållbara fiskar)
  • 1 hel vitlök, skuren på mitten
  • 2 limefrukter, skivade
  • 2 stjälkar citrongräs, krossade
  • Olivolja
  • Gör så här

  • 1
    Så här gör du smöret: Mixa alla ingredienser till en pasta i en matberedare. Smaka av och ställ åt sidan.
  • 2
    Värm ugnen till 220°C och sätt in en Le Creuset toughened non-stick 26 cm fyrkantig ugnsform i ugnen för att värma upp den.
  • 3
    Vik en stor bit bakplåtspapper på mitten. När den viks ihop ska den vara tillräckligt stor för att rymma båda fiskarna. Krydda fisken och lägg vitlök, lime och citrongräs på bakplåtspappret. Skär skåror i skinnet på fisken. Lägg dem ovanpå kryddorna och gnid in båda fiskarna med kryddsmöret. Gnid även in smöret på insidan av fisken. Fyll varje hålrum med några skivor lime. Krydda väl och ringla över lite olivolja.
  • 4
    Vik papperet över fisken och vik ihop kanterna för att försluta paketet. Lägg fiskpaketet i den varma ugnsformen och grädda i 15 minuter. Ta ut den ur ugnen och öppna förpackningen. Sätt tillbaka ugnsformen i ugnen och grädda utan lock i 5-10 minuter. Servera med knaperstekt potatis och en lätt sallad eller annat valfritt tillbehör.