- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 100 g smör i rumstemperatur
- 2 tsk hackad vitlök
- 2 tsk hackad ingefära
- 2 tsk hackat citrongräs
- 2 tsk hackad grön chili
- 2 små hela öringar, rensade och torkade (eller någon annan typ av små, hållbara fiskar)
- 1 hel vitlök, skuren på mitten
- 2 limefrukter, skivade
- 2 stjälkar citrongräs, krossade
- Olivolja
-
Gör så här
-
1Så här gör du smöret: Mixa alla ingredienser till en pasta i en matberedare. Smaka av och ställ åt sidan.
-
2Värm ugnen till 220°C och sätt in en Le Creuset toughened non-stick 26 cm fyrkantig ugnsform i ugnen för att värma upp den.
-
3Vik en stor bit bakplåtspapper på mitten. När den viks ihop ska den vara tillräckligt stor för att rymma båda fiskarna. Krydda fisken och lägg vitlök, lime och citrongräs på bakplåtspappret. Skär skåror i skinnet på fisken. Lägg dem ovanpå kryddorna och gnid in båda fiskarna med kryddsmöret. Gnid även in smöret på insidan av fisken. Fyll varje hålrum med några skivor lime. Krydda väl och ringla över lite olivolja.
-
4Vik papperet över fisken och vik ihop kanterna för att försluta paketet. Lägg fiskpaketet i den varma ugnsformen och grädda i 15 minuter. Ta ut den ur ugnen och öppna förpackningen. Sätt tillbaka ugnsformen i ugnen och grädda utan lock i 5-10 minuter. Servera med knaperstekt potatis och en lätt sallad eller annat valfritt tillbehör.