- Bröd och gryn
- Frukt
Ingredienser
- 585 g mogen banan, mosad
- 175 ml rapsolja
- 5 stora ägg
- 300 g socker
- 10 ml vaniljextrakt
- 340 g mjöl med låg glutenhalt
- 2,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemumma
- 1 banan, halverad på längden, till garnering
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C. Smörj en 30 cm brödform.
-
2Lägg den mosade bananen, rapsoljan, äggen, sockret och vaniljextraktet i en stor skål och vispa till en slät smet. Tillsätt mjöl, bakpulver och krydderi och blanda ihop dem till en deg.
-
3Häll smeten i brödformen och lägg de två halva bananerna med den skurna sidan uppåt ovanpå. Grädda i 1 timme och 5 minuter eller tills ingen smet syns när du kontrollerar kakan med en provsticka.