Bananbröd

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Bananbröd
Det här bananbrödet är en av de enklaste kakorna du någonsin kommer att göra. Servera det goda brödet direkt från ugnen med saltat smör.
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 585 g mogen banan, mosad
  • 175 ml rapsolja
  • 5 stora ägg
  • 300 g socker
  • 10 ml vaniljextrakt
  • 340 g mjöl med låg glutenhalt
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 banan, halverad på längden, till garnering
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180 °C. Smörj en 30 cm brödform.
  • 2
    Lägg den mosade bananen, rapsoljan, äggen, sockret och vaniljextraktet i en stor skål och vispa till en slät smet. Tillsätt mjöl, bakpulver och krydderi och blanda ihop dem till en deg.
  • 3
    Häll smeten i brödformen och lägg de två halva bananerna med den skurna sidan uppåt ovanpå. Grädda i 1 timme och 5 minuter eller tills ingen smet syns när du kontrollerar kakan med en provsticka.