
Bearnaise, baserad på den franska 'modersåsen' hollandaise, är en klassisk följeslagare till biffar, men det kan ta lite tid att göra. Vi guidar dig på bästa sätt till den perfekta såsen så att du kan imponera på dem du älskar.
HUVUDINGREDIENSER
- Ägg
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 dl dragonvinäger
- 1 schalottenlök
- 1 kvist färsk dragon och 2-3 msk finhackad färsk dragon til pynt
- 4 äggulor
- 200 g smält smör
-
Gör så här
-
1Häll dragonvinäger i en liten kastrull. Finhacka schalottenlöken och tillsätt den tillsammans med en kvist dragon. Koka ihop tills ett par skedar återstår så att det blir en reduktion.
-
2Lägg äggulorna, reduktionen och ett par droppar vatten i en kastrull.
-
3Sätt på plattan på medelhög värme. Vispa ordentligt utan avbrott tills äggulorna börjar tjockna. Tillsätt det smälta smöret i såsen (lite i taget) under fortsatt vispning tills det blir en tjock, gul, krämig sås. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i färsk, hackad dragon.