- Kött
Ingredienser
- 2 msk kapris
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk färsk persilja, finhackad
- 1 tsk. färsk timjan, finhackad
- 1 tsk. gräslök, finhackad
- 2 msk. Worcestersås
- 1 tsk paprikapulver
- 250 g smör, mjukt och tärnat
- Salt och peppar efter smak
- 2 biffar efter eget val, t.ex. t-ben
- Salt och peppar
- Olivolja
-
Gör så här
-
1Café de Paris kryddsmör: Kombinera alla ingredienser i en matberedare och blanda till en homogen massa. Sprid en bit plastfolie på bordet och lägg på smöret. Vik in smöret, rulla det tätt till en korv. Knyt i ändarna eller försegla dem med gummiband och lägg i kylen. Du kan också förvara kryddsmöret i frysen så att du alltid har något i lager.
-
2Stek biffar: Låt biffarna nå rumstemperatur och klappa biffarna torra med en pappershandduk. Krydda generöst med salt och peppar. Värm din Le Creuset grillplatta på medelhög värme, tillsätt lite olivolja och stek först biffarna på fettsidan (om någon). Det är för att smälta bort fettet. Stek på denna sida tills de är gyllene, skruva upp värmen och stek biffarna klara enligt dina önskemål. Förbered vid behov biffarna i ugnen vid 200 C.
-
3När du serverar; Lägg en skiva Café de Paris kryddsmör på din biff precis innan den är klar och låt den smälta i pannan eller i ugnen. Servera med pommes frites eller som en smörgås med senap, majonnäs, rödlök och färsk sallad.