- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 2 ägg
- ½ tsk salt
- 2½ dl lättfil eller lättyoghurt
- 100 g mjöl
- 75 g fullkornsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- smör till stekning
- 1 fänkål
- 2 dl crème fraiche 9 %
- 1 citron
- salt och peppar
- 4 msk kapris
- 250 g kräftstjärtar
- 1 knippe körvel
-
Gör så här
-
1Vispa ihop alla ingredienserna till blinierna till en tjock pannkakssmet. Låt smeten vila i 15 minuter. Hetta upp en blinipanna med lite smör. Häll en sked smet i taget i pannan. Stek blinierna tills översidan börjar bubbla, vänd dem och stek den andra sidan. Varmhåll blinierna.
-
2Skär av roten och toppen på fänkålen och skiva den tunt med en mandolin eller ett rivjärn – ju tunnare desto bättre. Blanda ihop crème fraiche med pressad citronsaft och krydda med salt och nymald peppar.
-
3Lägg lite tunt skivad fänkål på varje blini. Lägg på citronkräm, kapris och kräftstjärtar. Dekorera med körvel och servera.