Blinier med kräftstjärtar

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Blinier med kräftstjärtar
Blinier med kräftstjärtar och citronkräm får det att vattnas i munnen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl lättfil eller lättyoghurt
  • 100 g mjöl
  • 75 g fullkornsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till stekning
Fyllning:
  • 1 fänkål
  • 2 dl crème fraiche 9 %
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 4 msk kapris
  • 250 g kräftstjärtar
  • 1 knippe körvel
  • Gör så här

  • 1
    Vispa ihop alla ingredienserna till blinierna till en tjock pannkakssmet. Låt smeten vila i 15 minuter. Hetta upp en blinipanna med lite smör. Häll en sked smet i taget i pannan. Stek blinierna tills översidan börjar bubbla, vänd dem och stek den andra sidan. Varmhåll blinierna.
  • 2
    Skär av roten och toppen på fänkålen och skiva den tunt med en mandolin eller ett rivjärn – ju tunnare desto bättre. Blanda ihop crème fraiche med pressad citronsaft och krydda med salt och nymald peppar.
  • 3
    Lägg lite tunt skivad fänkål på varje blini. Lägg på citronkräm, kapris och kräftstjärtar. Dekorera med körvel och servera.