- Grönsaker
Ingredienser
- Olja
- 1 liten lök, finhackad
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk mald kanel
- 1 ½ msk tomatpuré eller finhackade soltorkade tomater
- 1 burk skalade tomater
- 2 burkar smörbönor (limabönor), avrunna och sköljda
- 1 liten knippe persilja, finhackad
- 25 g fetaost
- Salt och peppar
- Bröd
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 ˚C.
-
2Värm lite olja i en stekpanna och stek löken tills den är mjuk.
-
3Tillsätt vitlök och lite salt, och stek kort. Tillsätt sedan oregano, paprikapulver och kanel. Stek kryddorna i några minuter.
-
4Tillsätt tomatpuré och stek i ett par minuter. Tillsätt skalade tomater.
-
5Tillsätt bönorna och sedan hälften av persiljan.
-
6Lägg bönblandningen på två tapastallrikar och strö över fetaost. Stek i ugnen i 15 minuter.
-
7Strö persilja över de färdiga bönorna och servera med bröd.