- Grönsaker
Ingredienser
- 1 dl speltkorn, kokta
- 50 g champinjoner, skurna i fjärdedelar och stekta i balsamvinäger
- 2 dl rödkål, finskuren
- 1 dl fänkål, finskuren
- 1 dl spenat
- 2 msk granatäppelkärnor
- 4 soltorkade tomater, tärnade
- 2 morötter, diagonalt skivade
- 1 tsk olja
- 1 tsk rosmarin, torkad
- 1 tsk timjan, torkad
- 1 tsk salvia, torkad
- 1 tsk salt
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
- ½ zucchini, skalad och tärnad
- 8 soltorkade tomater, tärnade
- 1 citron, pressad saft
- 2 msk tahini
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- ¼ tsk. rökt paprikapulver
- salt och peppar
- 1 apelsin, pressad saft
- 1 msk tahini
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk mald gurkmeja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk agavesirap
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200 °C
-
2Lägg de skivade morötterna på en plåt med bakplåtspapper
-
3Vänd dem i olja, kryddor och salt Stek dem i ugnen i 25 minuter
-
4Lägg alla ingredienser till hummusen i en matberedare
-
5Kör till en slät och jämn konsistens Smaka av med salt och peppar
-
6Koka speltkornen enligt anvisningarna på förpackningen
-
7Vispa ihop alla ingredienser till dressingen Smaka av med salt och peppar
-
8Lägg upp alla råa och tillagade grönsaker, kokta speltkorn och granatäppelkärnor i en skål
-
9Lägg hummusen i mitten och servera dressingen till