- Mjölkprodukter
Ingredienser
- 80 g finriven parmesan
- 180 g vetemjöl
- 5 dl mellanmjölk
- 3 äggulor
- 5 g salt
- 5 g malen peppar
- 50 g Roquefort eller marble-ost
-
Gör så här
-
1Blanda mjöl och mjölk i en skål, tillsätt äggula och blanda med en grytsked. Tillsätt riven parmesan, salt och peppar.
-
2Låt smeten vila i rumstemperatur i en timme innan bakning. Smörj fördjupningarna i Le Creuset Cannelé-form och häll sedan sedan i smeten och fyll fördjupningarna till ¾.
-
3Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
-
4Låt canneléerna svalna på plåten. När de har kallnat vänd upp dem på en plåt. Placera en bit roquefort på varje cannelé och grilla på 220 °C i 5 minuter.
-
5Servera varm med en sallad.
-
6Kockens tips: Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.