Cannelé med ost

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Mer än två timmar. Mer än två timmar.
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
+10 +10
Cannelé med ost
För ostälskarna. En smakrik bakad godsak med parmesan och roquefortost som passar perfekt när du ska ha fest.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL CANNELÉN
  • 80 g finriven parmesan
  • 180 g vetemjöl
  • 5 dl mellanmjölk
  • 3 äggulor
  • 5 g salt
  • 5 g malen peppar
TILL TOPPINGEN
  • 50 g Roquefort eller marble-ost
  • Gör så här

  • 1
    Blanda mjöl och mjölk i en skål, tillsätt äggula och blanda med en grytsked. Tillsätt riven parmesan, salt och peppar.
  • 2
    Låt smeten vila i rumstemperatur i en timme innan bakning. Smörj fördjupningarna i Le Creuset Cannelé-form och häll sedan sedan i smeten och fyll fördjupningarna till ¾.
  • 3
    Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
  • 4
    Låt canneléerna svalna på plåten. När de har kallnat vänd upp dem på en plåt. Placera en bit roquefort på varje cannelé och grilla på 220 °C i 5 minuter.
  • 5
    Servera varm med en sallad.
  • 6
    Kockens tips: Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.