- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 100 g färsk lax
- 80 g rökt lax
- 5 dl standardmjölk
- 125 g vetemjöl
- 3 äggulor
- 70 g vispgrädde
- Ett knippe hackad gräslök
- 5 g salt
- 5 g malen peppar
-
Gör så här
-
1Skär den färska laxen i kuber och den rökta laxen i remsor.
-
2Blanda mjölk och äggulor i en skål. Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna i tre omgångar för att undvika klumpar och blanda med en slickepott. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila i kylen i 5 till 12 timmar.
-
3Ta ut smeten ur kylen 1 timme innan bakning. Smörj fördjupningarna i Le Creusets canneléform och häll i mixen.
-
4Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
-
5Låt canneléerna svalna i formen. Ta ur dem när de svalnat (om de tas ur medan de fortfarande är varma så kommer de att falla ihop).
-
6Topping: Dekorera med en remsa av rökt lax och servera med en salad.
-
7Kockens tips: Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.