Cannelé med två sorters lax

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Mer än 2 timmar Mer än 2 timmar
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
+10 +10
Cannelé med två sorters lax
Förnya ditt brunchpålägg med den här godsaken. Den här cannelén med både färsk och rökt lax och rikligt med gräslök, serveras helst med ett band av rökt lax och en fräsch sallad.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 100 g färsk lax
TILL CANNELÉN
  • 80 g rökt lax
  • 5 dl standardmjölk
  • 125 g vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 70 g vispgrädde
  • Ett knippe hackad gräslök
  • 5 g salt
  • 5 g malen peppar
  • Gör så här

  • 1
    Skär den färska laxen i kuber och den rökta laxen i remsor.
  • 2
    Blanda mjölk och äggulor i en skål. Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna i tre omgångar för att undvika klumpar och blanda med en slickepott. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila i kylen i 5 till 12 timmar.
  • 3
    Ta ut smeten ur kylen 1 timme innan bakning. Smörj fördjupningarna i Le Creusets canneléform och häll i mixen.
  • 4
    Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
  • 5
    Låt canneléerna svalna i formen. Ta ur dem när de svalnat (om de tas ur medan de fortfarande är varma så kommer de att falla ihop).
  • 6
    Topping: Dekorera med en remsa av rökt lax och servera med en salad.
  • 7
    Kockens tips: Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.