
Förnya ditt brunchpålägg med den här godsaken. Den här cannelén med både färsk och rökt lax och rikligt med gräslök, serveras helst med ett band av rökt lax och en fräsch sallad.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 100 g färsk lax
TILL CANNELÉN
- 80 g rökt lax
- 5 dl standardmjölk
- 125 g vetemjöl
- 3 äggulor
- 70 g vispgrädde
- Ett knippe hackad gräslök
- 5 g salt
- 5 g malen peppar
-
Gör så här
-
1Skär den färska laxen i kuber och den rökta laxen i remsor.
-
2Blanda mjölk och äggulor i en skål. Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna i tre omgångar för att undvika klumpar och blanda med en slickepott. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila i kylen i 5 till 12 timmar.
-
3Ta ut smeten ur kylen 1 timme innan bakning. Smörj fördjupningarna i Le Creusets canneléform och häll i mixen.
-
4Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
-
5Låt canneléerna svalna i formen. Ta ur dem när de svalnat (om de tas ur medan de fortfarande är varma så kommer de att falla ihop).
-
6Topping: Dekorera med en remsa av rökt lax och servera med en salad.
-
7Kockens tips: Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.