- Nötkött
Ingredienser
- 1 kg oxfärs
- 3 lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 tsk chiliflakes
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 kanelstång
- 2 burkar krossade tomater
- 2 msk hackade semitorkade tomater i olja
- 1 burk röda bönor
- 1 burk svarta bönor
- 200 g skuren savojkål
-
Gör så här
-
1Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök tills de blir mjuka. Tillsätt chiliflakes, spiskummin, fänkålsfrön och den hela kanelstången.
-
2Bryn färsen lite i taget. När all färs är brynt tillsätts krossade tomater och hackade semitorkade tomater. Lägg på ett lock på grytan och koka upp. Sänk till svag värme och småkoka i en timme.
-
3Häll av vätskan från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Vänd ned bönorna i grytan och låt dem koka med de sista 10 minuterna. Vänd ned skuren savojkål i grytan precis före serveringen.