- Choklad
Ingredienser
- 45 g smör
- 30 g kakao
- 85 g choklad
- ½ tsk vaniljextrakt
- 2 ägg med separerade vitor och gulor
- 25 g socker
- 1 knivsudd salt
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C
-
2Använd 15 g smör för att smöra de 4 formarna. Fördela kakaon i formarna och tippa dem så att kakaon sprider sig över allt smör. Skaka bort överskottskakaon
-
3Smält det resterande smöret och chokladen i ett vattenbad. Rör om tills blandningen är slät och jämn. Ta bort från värmen, tillsätt vaniljextraktet och vispa i äggulorna en åt gången. Ställ åt sidan
-
4Vispa äggvitorna hårda med socker och salt. Vänd dem försiktigt tillsammans med chokladblandningen och fördela degen i formarna
-
5Grädda i cirka 10-15 minuter tills suffléerna är höga och fasta. Servera direkt