- Choklad
Ingredienser
- 50 g kakaopulver
- 20 g mjukt smör
- 1 dl crème fraiche
- 250 g choklad
-
Gör så här
-
1Koka upp crème fraichen i en liten gryta. Ställ den åt sidan.
-
2Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad.
-
3När chokladen har smält, ta av grytan från plattan.
-
4Häll crème fraiche och smör i den smälta chokladen och vispa ihop väl till en slät och blank smet.
-
5Låt den svalna och sedan vila i kylen i 6 timmar.
-
6Ta ut ganachen ur kylskåpet efter att den har vilat.
-
7Häll kakaopulver i en djup tallrik.
-
8Ta bort den ganache som har blivit hård med en liten sked.
-
9Forma små kulor i önskad tryffelstorlek.
-
10Rulla dem i kakaopulver och ställ tillbaka dem i kylen tills de ska serveras.
-
11Tips: Lägg chokladtryfflarna i en dekorativ minigryta och dekorera med ett fint sidenband eller lite bast så har du en originell julklapp att lägga under granen.