Chokladtryfflar

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Chokladtryfflar
Sammetsmjuka och intensiva chokladtryfflar. Du kommer att bli överraskad över hur enkla de är att göra – och så smakar de helt fantastiskt. Perfekta både till kaffet och godisskålen – kanske till och med som present?
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 50 g kakaopulver
  • 20 g mjukt smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g choklad
  • Gör så här

  • 1
    Koka upp crème fraichen i en liten gryta. Ställ den åt sidan.
  • 2
    Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad.
  • 3
    När chokladen har smält, ta av grytan från plattan.
  • 4
    Häll crème fraiche och smör i den smälta chokladen och vispa ihop väl till en slät och blank smet.
  • 5
    Låt den svalna och sedan vila i kylen i 6 timmar.
  • 6
    Ta ut ganachen ur kylskåpet efter att den har vilat.
  • 7
    Häll kakaopulver i en djup tallrik.
  • 8
    Ta bort den ganache som har blivit hård med en liten sked.
  • 9
    Forma små kulor i önskad tryffelstorlek.
  • 10
    Rulla dem i kakaopulver och ställ tillbaka dem i kylen tills de ska serveras.
  • 11
    Tips: Lägg chokladtryfflarna i en dekorativ minigryta och dekorera med ett fint sidenband eller lite bast så har du en originell julklapp att lägga under granen.