Citronkaka med frön

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Citronkaka med frön
Läckert och enkelt recept på en välsmakande och saftig citronkaka med vallmofrön och solrosfrön.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g mjukt smör och lite till formen
  • 225 g socker
  • 3 ägg
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 ekologiska citroner
  • 1¼ dl mjölk
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk solrosfrön
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 180° C. Vispa ihop smör och socker i en skål tills det blir vitt och krämigt. Vispa ned äggen ett i taget tillsammans med vallmofröna. Finriv citronskalet och häll det i skålen. Tillsätt mjölk, mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord, rektangulär form (33 x 23 cm) och strö över solrosfröna. Grädda kakan i 40-45 minuter. Känn efter med en provsticka om kakan är färdiggräddad. Om stickan är ren är kakan klar. Låt kakan svalna i formen på galler.