- Mjöl
Ingredienser
- 250 g mjukt smör och lite till formen
- 225 g socker
- 3 ägg
- 2 msk vallmofrön
- 2 ekologiska citroner
- 1¼ dl mjölk
- 250 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk solrosfrön
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 180° C. Vispa ihop smör och socker i en skål tills det blir vitt och krämigt. Vispa ned äggen ett i taget tillsammans med vallmofröna. Finriv citronskalet och häll det i skålen. Tillsätt mjölk, mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord, rektangulär form (33 x 23 cm) och strö över solrosfröna. Grädda kakan i 40-45 minuter. Känn efter med en provsticka om kakan är färdiggräddad. Om stickan är ren är kakan klar. Låt kakan svalna i formen på galler.