- Choklad
Ingredienser
- 4 ägg
- 100 g socker
- 150 g mjöl
- Lite salt
- 3 msk kakao
- 100 g smör, smält
- 2 dl mjölk
- 3 mogna päron
- 200 g socker
- 2 tsk vatten
- 2 dl grädde
- 1 tsk salt
-
Gör så här
-
1Gör clafoutis-smeten genom att vispa ägg och socker i en skål. Sikta i mjöl, salt och kakao och blanda försiktigt ihop allt. Häll sedan i det smälta smöret och till sist mjölken. Ställ smeten åt sidan.
-
2Värm ugnen till 200 °C. Skala päronen, dela dem på hälften och ta bort kärnhuset.
-
3Smöra och mjöla insidan på den rektangulära ugnsformen. Häll clafoutis-smeten i formen och fördela päronen i smeten. Grädda kakan i ugnen i 40 minuter.
-
4Gör under tiden karamellsåsen. Häll socker och vatten i en kastrull och värm upp på medelhög värme. Låt karamellsåsen småkoka tills den är gyllene, cirka 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen, häll i grädde och rör om ordentligt. Var försiktig eftersom det kan stänka. Häll i salt och ställ karamellsåsen åt sidan för att svalna.
-
5Servera kakan ljummen med karamellsåsen.