![Cookies i minigryta med glass](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwe28716d5/images/content-recipes/transformBaseUrl/20240904_DT_r0000000000991_001.jpg)
Ingredienser
- 80 g osaltat smör, smält
- 130 g farinsocker
- 70 g socker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 190 g vetemjöl
- ½ tsk salt
- ½ tsk bakpulver
- 1 ägg
- Ditt val av smak (se proceduren)
- 4 skopor vaniljglass
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180 °C (170 °C fläktugn).
-
2Smält smöret och låt det svalna något.
-
3Blanda smör, socker och vanilj väl.
-
4Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat skål, häll sedan den våta blandningen och ägget i den torra blandningen, knåda tills den är väl blandad.
-
5Tillsätt önskad smak.
-
6Häll blandningen i Le Creuset minigrytor som har smörjts lätt.
-
7Grädda i 15-20 minuter eller tills ingenting fastnar på en provsticka.
-
8Låt dem svalna i 10 minuter. Servera varma med glass.
-
9Olika smaker:
-
10Hallon: Blanda 80 g frysta hallon i blandningen innan du lägger den i 10 cm Le Creuset-minigrytorna. Servera garnerad med extra hallon.
-
11Blåbär och vit choklad: Blanda 80g frysta blåbär och 50g hackad vit choklad i blandningen innan du häller dem i Le Creuset-minigrytorna. Garnera med extra blåbär och spån av vit choklad.
-
12Mintchoklad: Tillsätt 100g hackad pepparmintchoklad i blandningen innan du trycker ner den i Le Creuset-minigrytorna. Garnera med smält choklad och extra chokladbitar med pepparmint.