Cookies i minigryta med glass

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 80 g osaltat smör, smält
  • 130 g farinsocker
  • 70 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 190 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Ditt val av smak (se proceduren)
  • 4 skopor vaniljglass
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 180 °C (170 °C fläktugn).
  • 2
    Smält smöret och låt det svalna något.
  • 3
    Blanda smör, socker och vanilj väl.
  • 4
    Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat skål, häll sedan den våta blandningen och ägget i den torra blandningen, knåda tills den är väl blandad.
  • 5
    Tillsätt önskad smak.
  • 6
    Häll blandningen i Le Creuset minigrytor som har smörjts lätt.
  • 7
    Grädda i 15-20 minuter eller tills ingenting fastnar på en provsticka.
  • 8
    Låt dem svalna i 10 minuter. Servera varma med glass.
  • 9
    Olika smaker:
  • 10
    Hallon: Blanda 80 g frysta hallon i blandningen innan du lägger den i 10 cm Le Creuset-minigrytorna. Servera garnerad med extra hallon.
  • 11
    Blåbär och vit choklad: Blanda 80g frysta blåbär och 50g hackad vit choklad i blandningen innan du häller dem i Le Creuset-minigrytorna. Garnera med extra blåbär och spån av vit choklad.
  • 12
    Mintchoklad: Tillsätt 100g hackad pepparmintchoklad i blandningen innan du trycker ner den i Le Creuset-minigrytorna. Garnera med smält choklad och extra chokladbitar med pepparmint.