Corn Cakes med jalapeno, cheddar och bacon

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Corn Cakes med jalapeno, cheddar och bacon
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 460 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk. bikarbonat
  • ½ tsk. havssalt
  • 2 msk. honung
  • 5 dl kärnmjölk
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 4 msk. osaltat smör, smält
  • ½ dl jalapenos, tunt skivad eller tärnad
  • 120 g majskärnor plus mer till garnering
  • 120 g riven cheddarost
  • 2 salladslökar, skivade
  • 10 skivor tjockt skuren bacon
  • 250 g pico de gallo
  • ½ creme fraiche
  • Gör så här

  • 1
    Värm grillen till 200 °C eller medelvärme.
  • 2
    Vispa samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål. Gör en grop i mitten och tillsätt honung, kärnmjölk, ägg och smält smör. Rör om tills allt är väl blandat. Tillsätt jalapenos, majs, ost och salladslök och rör om igen. Ställ åt sidan.
  • 3
    Placera BBQ Outdoor-pizzaplattan på grillgallret för att förvärma i 5 minuter. Lägg baconskivorna på den heta plattan och stek tills de är bruna och knapriga, ca. 3-5 minuter per. sida. Lägg baconskivorna på en hushållspappersklädd plåt för att absorbera överflödigt fett. Strö över 2 skivor av det stekta baconet och lägg dem på majskakdegen.
  • 4
    Ta försiktigt bort överflödigt fett från plattan tills endast ett tunt lager återstår. Häll upp degen på den heta plattan, använd ca. 1/4 kopp för varje pannkaka. Tillaga tills det bildas bubblor och kanterna är torra, cirka 2 minuter. Vänd och stek tills de fått färg på andra sidan. Ta bort majspannkakorna, lägg dem åt sidan på en tallrik och håll dem övertäckta. Upprepa grillningen med resten av degen.
  • 5
    Toppa de färdiga majskakorna med bacon och servera med pico de gallo och crème fraiche vid sidan om.
 
Mångsidigheten hos vår BBQ Outdoor pizzaplatta illustreras perfekt med det här läckra Tex-Mex-brunchreceptet. Här fungerar plattan även som en grillpanna i stort format som kan ställas direkt på grillen. Det ger en förkolnad smak till dessa majspannkakor garnerade med chilipeppar, baconsmulor, salladslök och ost. Servera de läckra majspannkakorna toppade med crème fraiche och salsa tillsammans med strimlor av knaprigt bacon för en brunchfesträtt.
 
 
Le Creuset