
De här köttiga cowboybönorna med rökt bacon, nötfärs och bönor kan serveras som tillbehör eller som huvudrätt. Den söta och salta såsen förenar alla element till en rejäl och njutbar rätt, perfekt för nästa grillfest. Och genom att använda BBQ Outdoor-stekpannan kan du tillaga bönorna utomhus över öppen låga för en djup, grillad smak. Du måste komma ihåg att låta rätten puttra i de rekommenderade 15 minuterna - det är nödvändigt för att säkerställa att alla smaker smälter samman.
HUVUDINGREDIENSER
- Kött
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 225 g bacon
- 450 g mager nötfärs
- 1 liten söt lök, tärnad
- 1 grön paprika, tärnad
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 120 ml BBQ-sås
- 2 msk. dijonsenap
- 1 msk. äppelcidervinäger
- 60 g farinsocker
- 1 matsked chilipulver
- 2 burkar 400 g pintobönor, avrunna
- 1 färsk jalapeno, skivad
-
Gör så här
-
1Förvärm grillen till 200 °C Placera stekpannan på grillen för att förvärma i 5 minuter.
-
2Tillsätt baconskivorna i stekpannan och stek tills de är bruna och knapriga, cirka 15 minuter. 3-5 minuter per. sida. Lägg de knapriga baconskivorna åt sidan på en hushållspappersklädd plåt för att absorbera överflödigt fett.
-
3Tillsätt köttfärsen i stekpannan och stek tills den fått färg och är smulig, cirka 15 minuter. 10 minuter. Ta ut ur pannan och lägg åt sidan i en liten skål. Tillsätt lök, paprika och vitlök i pannan och stek tills löken mjuknat och börjar få färg, cirka 15 minuter. 10 minuter. Tillsätt nötfärsen i stekpannan igen tillsammans med barbecuesås, senap, vinäger, farinsocker, chilipulver och pintobönor.
-
4Hacka det kokta baconet och tillsätt hälften i bönorna. Låt bönorna puttra på grillen i 15 minuter för att blanda smakerna, rör om då och då. Servera de färdiga bönorna garnerade med resterande hackad bacon och jalapenos.