Crémantpocherade persikor

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under en timme Under en timme
TILLAGNING
Under två timmar Under två timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Crémantpocherade persikor
En speciell godsak för alla tillfällen! Pocherade persikor i crémant smaksatt med vanilj, serverade med vispgrädde eller vispgrädde med yoghurt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL MARÄNGEN
  • 60 g äggvita från frigående höns
  • 110 g ljusbrunt socker
  • 2 kryddmåttvitvinsvinäger
  • 2 g majsmjöl
TILL DE POCHERADE PERSIKORNA
  • 9 hela eller halverade persikor eller nektariner
  • 1 flaska, 750 ml, mousserandevitt vin eller crémant
  • 1 vaniljstång, fröna
  • Zest från 1 citron
  • 100 g brunt socker
  • Crème fraiche eller vispgrädde med yoghurt till serveringen
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 140 °C/120 °C varmluftsugn/gasmärke 3.
  • 2
    Förbered två 25 cm bakplåtar med bakplåtspapper.
  • 3
    Vispa äggvitorna med hjälp av en elvisp tills det bildas ett skum. Tillsätt sakta sockret enmatsked i taget under vispning på hög hastighet tills allt socker har tillsatts. Blandningen kan senågot grynig ut på grund av det grova farinsockret. Vispa sedan i vinägeroch majsmjöl.
  • 4
    Lägg stora skedar av marängblandningen på plåtar med bakplåtspapper, se till att lämnautrymme mellan varje. Grädda i 90 minuter. När du lagt in marängerna i ugnen, stäng avugnen tills ugnen har svalnat helt.
  • 5
    Använd en liten vass kniv och gör ett kors längst ner på varje persika för attunderlätta när du skalar dem.
  • 6
    Tillsätt mousserande vin, vanilj, citronskal ochbrunt socker i en rund 20 cm Signature-gryta från Le Creuset. Låt det börja sjuda under omrörning till sockret löses upp.
  • 7
    Tillsätt sedan persikorna och pochera i 8–10 minuter eller tills de är mjuka. Ta bort från pocheringsvätskanoch lägg dem på ett fat och kyl.
  • 8
    Reducera den återstående vätskan till en lätt sirapskonsistens. Efter 20–30 minuter, stäng av värmenoch låt svalna.
  • 9
    Häll över persikorna och servera med farinsockermaränger och vispad crème fraiche ellerfet yoghurt.