Crêpes med örter och rökt lax

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Crêpes med örter och rökt lax
Hos Le Creuset älskar vi pannkakor i alla dess former! En äkta hit är pannkakor med rökt lax, forellrom och färskostkräm. Väl bekomme!
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Smet:
  • 250 g bovetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 knivsudd salt
  • 2½ dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • smält smör till stekning
Fyllning:
  • 2½ dl crème fraiche 9 %
  • 200 g färskost
  • 1 ekologisk lime
  • salt och peppar
  • 6 skivor kallrökt lax
  • 6 msk storkornig rom (från lax eller regnbåge)
  • 1 knippe körvel
  • Gör så här

  • 1
    Vispa ihop bovetemjöl, ägg, olja och salt i en stor skål. Tillsätt vatten och mjölk lite i taget medan du vispar tills du får en slät smet. Låt smeten vila i 30 minuter. Vispa ihop smeten och stek tunna crêpes i en varm gjutjärnspanna (gärna en crêpes- eller pannkakspanna) i lite smält smör.
  • 2
    Blanda ihop crème fraiche och färskost till fyllningen. Tillsätt pressad saft och rivet skal från limen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp crêpes med rökt lax, rom och färskostkräm och dekorera med körvel.
  • 3
    Tips: De pannkakor som blir över kan serveras med skinka, stekt ägg och riven ost.