- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 250 g bovetemjöl
- 2 ägg
- 2 msk olja
- 1 knivsudd salt
- 2½ dl vatten
- 1 dl mjölk
- smält smör till stekning
- 2½ dl crème fraiche 9 %
- 200 g färskost
- 1 ekologisk lime
- salt och peppar
- 6 skivor kallrökt lax
- 6 msk storkornig rom (från lax eller regnbåge)
- 1 knippe körvel
-
Gör så här
-
1Vispa ihop bovetemjöl, ägg, olja och salt i en stor skål. Tillsätt vatten och mjölk lite i taget medan du vispar tills du får en slät smet. Låt smeten vila i 30 minuter. Vispa ihop smeten och stek tunna crêpes i en varm gjutjärnspanna (gärna en crêpes- eller pannkakspanna) i lite smält smör.
-
2Blanda ihop crème fraiche och färskost till fyllningen. Tillsätt pressad saft och rivet skal från limen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp crêpes med rökt lax, rom och färskostkräm och dekorera med körvel.
-
3Tips: De pannkakor som blir över kan serveras med skinka, stekt ägg och riven ost.