- Grönsaker
Ingredienser
- Olivolja
- 1 finhackad rödlök
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 5 cm ingefära, finhackad
- 1 tesked chiliflakes
- 1 tesked gurkmeja
- Salt och peppar efter smak
- 2 burkar (400 g) kikärtor
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2,5 dl vispgrädde
- 200 g grönkål
- Saft från 1 citron
- 10 g färsk timjan, plockad
- Stekta tomater
- Feta
- Oliver
-
Gör så här
-
1Sätt en Le Creuset 30 cm sauteuse med Toughened Non-Stick på medelhög temperatur med ett stänk olivolja. När den är varm, tillsätt löken och fräs under omrörning i ca 2–3 minuter tills den doftar.
-
2Tillsätt vitlök och ingefära och fräs ytterligare en minut. Tillsätt chiliflakes och gurkmeja och stek under omrörning tills kryddorna är rostade och doftar gott. Tillsätt sedan salt och peppar efter smak.
-
3Tillsätt båda burkarna med kikärtor, spara vätskan (den kommer att användas för att reda currygrytan). Låt kikärtorna färgas av gurkmejan och brytas ner under konstant omrörning i ca fem minuter.
-
4När kikärtorna har brutits ner något, tillsätt grönsaksbuljongen. Låt det sjuda i 30–40 minuter, rör om med jämna mellanrum.
-
5Smaka och justera kryddningen om det behövs. Tillsätt grönkålen och stek under omrörning i 3–4 minuter tills kålen har fallit samman. Rör i grädde, citronsaft och timjan och smaka av.
-
6Servera med stekta tomater, oliver, fetaost och extra chili om så önskas.