Guide till de bästa pannorna och grytorna för induktionshällar
Matlagning på induktion blir mer och mer populärt bland hemmakockar och proffs. Metoden använder magnetisk ström för att direkt värma upp grytor, pannor och annan köksutrustning, vilket maximerar effektiviteten, precisionen och säkerheten och gör den banbrytande i den kulinariska världen. Läs vidare för att lära dig hur våra induktionspannor och -grytor kan användas för detta moderna sätt att laga mat.
Vad du bör tänka på när du köper köksutrustning för induktion
Vet du inte var du ska börja? Här är några saker du bör vara medveten om när du köper ny köksutrustning till din induktionshäll.
Platt botten
Hela basen på köksutrustningen måste vara i kontakt med induktionshällen. Om en gryta eller panna är skev kan det leda till dålig kontakt och minska effektiviteten på induktion.
När är det kompatibelt med induktion?
Leta efter symbolen för induktionskompatibilitet på köksutrustningens förpackning. Våra köksutrustning som är kompatibel med induktion är tydligt märkta för att göra urvalsprocessen enklare.
Magnetisk bas
Kontrollera om köksutrustningen har en magnetisk bas genom att se om en magnet fastnar. Våra pannor och grytor i gjutjärn, rostfritt stål, härdad non-stick och Essential non-stick-keramik är magnetiska och lämpliga för induktion.
Börja med din önskade storlek och stil
Börja med de grytor, pannor och köksutrustning som du oftast använder och fundera på vad som passar till din matlagning. Detta kommer att säkerställa att du har det som du behöver.
Material för köksutrustning kompatibelt med induktion
Våra pannor och grytor för induktionshällar är tillverkade av högkvalitativa material och ger hållbarhet, jämn värmefördelning och ett brett utbud av alternativ för att passa dina matlagningsbehov. Oavsett om det är gjutjärn, rostfritt stål, robust non-stick eller Essential non-stick Ceramic, kan du lita på att vår köksutrustning ger dig enastående matlagning på induktionshällar (och i ugnen).
Gjutjärn med emalj
Den naturliga magnetismen i vårt gjutjärn gör det idealiskt för matlagning på induktion. Undvik att använda boosterfunktionen.
Rostfritt stål
Tack vare en magnetisk borste och en bottenskiva i rostfritt stål kan våra köksutrustning i rostfritt stål användas på induktionshäll.
Toughened Non-Stick
En magnetisk skiva i rostfritt stål på hela botten optimerar kompatibiliteten med induktion.
De bästa materialen för matlagning
Utforska ett brett utbud av köksutrustning som alla erbjuder olika fördelar och upptäck de bästa materialen för dig.
Hitta den bästa köksutrustningen för induktion för dig
Utforska möjligheterna med matlagning på induktion och förbättra din kulinariska upplevelse med vår pålitliga köksutrustning.
Tips för matlagning med induktion
Lär dig konsten att laga mat på en induktionshäll Dessa tips hjälper dig att uppnå bästa resultat samtidigt som du tar hand om din köksutrustning.
Använd rätt storlek på kokplattan
Hällen bör inte vara större än pannan, eftersom detta skulle begränsa möjligheten att värma upp eller helt enkelt inte fungera. Det är okej om pannan är större än hällen, men för optimal effekt måste storlekarna passa.
Fäst på och lyft från ytor
Placera pannan försiktigt på hällen och lyft den alltid av och på hällen för att undvika repor på hällen.
Begränsa eller undvik boostfunktionen
Använd endast boostfunktionen för att koka vatten. Vi rekommenderar dock att du lagar mat på låg till medelhög värme eftersom all vår köksutrustning är designad för att värma jämnt och effektivt. Detta kommer också att underlätta diskningen.
Förstå vilken köksutrustning som kan användas på induktion
Är Le Creusets köksutrustning lämplig för matlagning på induktion?
Vi erbjuder ett brett utbud av köksutrustning, från pannor och grytor till vattenkittlar och tillbehör designad för användning på induktion. På förpackningarna’ är det lätt att hitta symbolen som anger om produkten kan användas på induktion..
Vad ska man titta efter när man köper köksutrustning som kan användas på induktion?
För det första ska du se till att din köksutrustning, gryta, panna eller annat, är magnetisk: ett kännetecken för kompatibilitet med induktion. Välj sedan ett förstklassigt material, t.ex. emaljerat gjutjärn, rostfritt stål, Toughened Non-Stick eller Essential Non-Stick Ceramic. Vi talar om investeringar här - fint tillverkad köksutrustning som håller länge.
Vilka är fördelarna med att matlagning på en induktionshäll?
Matlagning på en induktionshäll ger snabb uppvärmning och kylning tack vare den elektromagnetiska energin. Denna metod är mer effektiv eftersom den använder magnetiska egenskaper för att generera värme genom att förvandla köksutrustning till en värmekälla.
Hur värmer man en panna på en induktionshäll?
Välj rätt storlek på hällen för din köksutrustning. Sätt på låg värme och tillsätt olja. Låt den värmas upp långsamt och låt den inte överstiga två tredjedelar av den maximala värmenivån. När oljan är varm är du redo att laga mat. Vi rekommenderar att du lagar mat på låg till medelvärme för att undvika boostfunktionen.
Rekommenderat för dig
Hitta mer inspiration till dina matlagningsäventyr och sätt ihop din perfekta samling av köksutrustning.