- Frukt
Ingredienser
- 1/2 kopp konjak
- 500 g blandade frukter såsom torkade tranbär, sultanrussin eller russin
- 1 matsked kanel
- 2 matskedar malen ingefära
- 1 tsk malen kardemumma
- 20 g torkad kokos
- Juice och zest från en apelsin
- 250 g rumstempererat smör
- 250 g finkornigt strösocker
- 6 ägg från frigående hönor
- 250 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 1/2 tsk bakpulver
- Juice och zest från en apelsin
- Vaniljkräm
- Florsocker
- Guldpudrade färska bär
-
Gör så här
-
1Värm konjaken. Tillsätt den blandade frukten, kanel, ingefära, kardemumma, torkad kokos och apelsinjuice. Låt stå i två timmar.
-
2Efter två timmar, förvärm ugnen till 160 °C för varmluftsugn eller 180 °C för vanlig ugn. Blanda smör och socker tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa under tiden mellan varje ägg.
-
3Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt konjaken och vänd ner den så att den blandas ordentligt. Sleva upp i en smord Bundt-kakform eller en 22 cm rund Signature-gryta från Le Creuset, smord och täckt med bakplåtspapper.
-
4Baka i förvärmd ugn i 1 timme och 20 minuter. Låt den kallna helt i formen eller grytan innan du tar upp och delar den. Servera pudrad med florsocker med vaniljsås och bär festligt pudrade med ätligt guldpulver.