Drinktilltugg med oliver

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Drinktilltugg med oliver
Enkelt och gott recept på drinktilltugg med oliver, som passar perfekt till tapasbordet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 bröd
  • 175 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • 100 g riven emmentalerost
  • 100 g soltorkade tomater
  • 50 g svarta oliver, eventuellt med herbes de provence
  • 1 näve basilikablad
  • havssalt och nymald peppar
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 180° C. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och knäck äggen i mjölet. Tillsätt mjölk, olivolja och riven ost. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar, kärna ur oliverna och lägg tomater och oliver i degen. Hacka basilikabladen och lägg dem i degen. Blanda degen med en elvisp. Häll degen i en pastejform (1,3 l/32 cm) klädd med bakplåtspapper.
  • 2
    Grädda brödet i 30-35 minuter. Låt det svalna på galler innan du tar ut det ur formen. Skär brödet i skivor, servera med italiensk salami och oliver och glöm inte drinkarna!
  • 3
    Tips: Alternativt kan man använda en av Le Creusets brödformar med non-stick-beläggning.