- Mjöl
Ingredienser
- 1 bröd
- 175 g vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl olivolja
- 100 g riven emmentalerost
- 100 g soltorkade tomater
- 50 g svarta oliver, eventuellt med herbes de provence
- 1 näve basilikablad
- havssalt och nymald peppar
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 180° C. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och knäck äggen i mjölet. Tillsätt mjölk, olivolja och riven ost. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar, kärna ur oliverna och lägg tomater och oliver i degen. Hacka basilikabladen och lägg dem i degen. Blanda degen med en elvisp. Häll degen i en pastejform (1,3 l/32 cm) klädd med bakplåtspapper.
-
2Grädda brödet i 30-35 minuter. Låt det svalna på galler innan du tar ut det ur formen. Skär brödet i skivor, servera med italiensk salami och oliver och glöm inte drinkarna!
-
3Tips: Alternativt kan man använda en av Le Creusets brödformar med non-stick-beläggning.