Ingredienser
- 100 g cashewnötter
- 50 g osaltade pistagenötter
- 100 g hasselnötter
- 1 msk vita sesamfrön
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1 msk korianderfrön
- 1 msk spiskummin
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk torkad oregano
- 1–2 tsk chiliflingor
- 1 msk salt
- 1½ tsk hel svartpeppar
-
Gör så här
-
1Rosta nötter och kryddor i en torr panna eller i ugnen. Värmeutvecklingen frigör eteriska oljor och framhäver alla smaknyanserna.
-
2Kryddorna är färdigrostade när de börjar dofta. De får inte rostas för mycket för då får de en bitter smak.
-
3Nötterna och kryddorna stöts i en mortel till en ganska jämn konsistens.
-
4Tips: Rosta nötter och kryddor var för sig eftersom nötterna ska rostas längre.