- Choklad
Ingredienser
- 200 g mörk choklad (70 %)
- 200 g mörk choklad (70 %)
- 4 äggvitor
- 2 äggulor
- 20 g socker
- 1,2 dl standardmjölk
- 100 g socker
- 0,8 dl vispgrädde med 30 % fett
- 1 nypa fleur de sel
- 30 g rostade jordnötter
- Kola och rostade jordnötter
-
Gör så här
-
1Smörj fördjupningarna i cannelé-formen med smör.
-
2Till moussen:
-
3Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa äggvitorna och sockret och blanda med den smälta chokladen för att skapa en mousse. Använd en sprits och spritsa i moussen i Le Creusets cannelé-form. En glasspinne kan placeras inuti varje fördjupning för att göra det lättare att lossa. Låt dem sätta sig i frysen över natten.
-
4Ta ut formen ur frysen och låt dem komma upp i rumstemperatur. Ta ur canneléerna ur formen. Smält den mörka chokladen i en vattenbadskastrull. Doppa canneléerna i chokladen och ställ tillbaka dem i formen. Ställ in den i kylen 1 timme.
-
5Till kolan:
-
6Koka sockret i en liten kastrull tills det torkat och värm grädde i en annan kastrull. När sockret är bärnstensfärgat, ta av kastrullen från värmen, tillsätt grädden och blanda. Tillsätt en nypa fleur de sel och låt blandningen svalna.
-
7Montering:
-
8Ta ut formen ur kylen. Tillsätt 15 g flytande kola i mitten av cannelén och toppa med kola och rostade nötter.