
HUVUDINGREDIENSER
- Kött
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 kg oxbringa
- Olivolja
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- 1 tsk chilipulver
- ½ tsk. kummin
- ½ tsk. vitlökspulver
- ½ tsk. lökpulver
- 12 majstortillas
- 3 paprika, skivade
- 1 rödlök, skivad
- 110 g korianderblad, grovt hackade
- 220 g guacamole
- 220 g pico de gallo
- ½ creme fraiche
- 2 limefrukter, skurna i klyftor
-
Gör så här
-
1Förvärm grillen till 200 °C.
-
2Lägg köttfärsen i en panna och ringla sedan över olivolja för att täcka köttet. Krydda med salt, peppar, chilipulver, spiskummin, vitlök och lökpulver och gnid in blandningen i köttet tills det är jämnt täckt.
-
3Placera en pizzaplatta eller grilla på grillen för att förvärma i 5 minuter. Tillsätt tortillas och rosta dem på varje sida. Slå in tortillorna i folie och placera dem på den lägre värmen på grillen för att hålla dem varma.
-
4Lägg köttet på plattan och stek på varje sida tills det är brunt och genomstekt, ca. 5 minuter per sida. Ta bort köttet från plattan och lägg det på en skärbräda för att vila i 5 minuter. Tillsätt paprika och lök på plattan, tillsätt mer olja efter behov. Krydda grönsakerna med salt och fräs tills de är mjuka och bruna i ca. 5 minuter. Skär köttet tvärs över fibrerna och lägg det på plattan för att värma upp det igen. Garnera köttet med koriander.
-
5Ställ fram plattan med kött och paprika på bordet och servera genast med varma tortillas, guacamole, pico de gallo, crème fraiche och limeklyftor.
En saftig oxbringa är något av det bästa för fajitas med mört, saftigt nötkött. Istället för att skära köttet före tillagning grillas det helt för att behålla juicen och skivas sedan innan servering. Genom att tillaga biff och paprika på BBQ Outdoor-pizzaplattan kan du återskapa restaurangernas fräsande magi i stort format på din utegrill. Lägg till tortillas och en trio såser för en komplett måltid, och det enda du behöver servera är en omgång uppfriskande margaritas för att skölja ner allt.
