Färgglada morötter med getost
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
TILLAGNING
Under en timme
Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4
2-4
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Den perfekta förrätten att laga i vår lilla ovala stengodsgryta.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 500 g morötter i olika färger
- 1 tesked rosmarin, nyhackad
- 2 matskedar olivolja
- 1–2 matskedar hallonvinäger
- 120 g färsk getost
- 1 tesked honung
- 1 tesked timjanblad
- Salt, nymalen svartpeppar
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 200 °C (fläktassisterad). Skölj morötterna noggrant, skala dem och skär dem i halvor eller fjärdedelar på längden, beroende på tjocklek. Skär dem sedan i 10 cm långa stavar.
-
2Blanda med salt, rosmarin, olivolja och hallonvinäger, dela upp mellan de fyra små ovala stengodsgrytorna, lägg på locket och baka dem i ungefär 15–20 minuter.
-
3Smula ner getosten, strö över timjanbladen och ringla över honung. Dela upp mellan minigrytorna och fortsätt att tillaga i ungefär fem minuter utan lock så att osten värms upp och smälter lite.
-
4Servera med rostad baguette eller ciabatta.