Färgglada morötter med getost

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Färgglada morötter med getost
Den perfekta förrätten att laga i vår lilla ovala stengodsgryta.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g morötter i olika färger
  • 1 tesked rosmarin, nyhackad
  • 2 matskedar olivolja
  • 1–2 matskedar hallonvinäger
  • 120 g färsk getost
  • 1 tesked honung
  • 1 tesked timjanblad
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 200 °C (fläktassisterad). Skölj morötterna noggrant, skala dem och skär dem i halvor eller fjärdedelar på längden, beroende på tjocklek. Skär dem sedan i 10 cm långa stavar.
  • 2
    Blanda med salt, rosmarin, olivolja och hallonvinäger, dela upp mellan de fyra små ovala stengodsgrytorna, lägg på locket och baka dem i ungefär 15–20 minuter.
  • 3
    Smula ner getosten, strö över timjanbladen och ringla över honung. Dela upp mellan minigrytorna och fortsätt att tillaga i ungefär fem minuter utan lock så att osten värms upp och smälter lite.
  • 4
    Servera med rostad baguette eller ciabatta.