- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 röda paprikor, skurna i fina strimlar
- 200 g körsbärstomater
- 1 burk krossade tomater
- 2 tsk Herbes de Provence-kryddor, torkade
- 20 g svarta oliver, utan kärna och halverade
- 4 tjocka bitar av vit fisk på ungefär 250 g, utan skinn (t.ex. torsk, hälleflundra, kolja eller hummer)
- Salt och peppar
- Garnera med färsk persilja, finhackad
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C
-
2Värm gjutjärnsgrytan på medelhög värme. Tillsätt olivolja och lök och sautera tills löken är mjuk. Tillsätt vitlök och paprika och stek tills de är mjuka
-
3Tillsätt körsbärstomater och stek i 2 minuter. Tillsätt krossade tomater, kryddor och oliver. Skruva ner till låg värme och låt sjuda (med/utan lock) i 20 minuter
-
4Täck en stekpanna med bakpapper. Rensa fisken, torka lätt med hushållspapper, fördela den på bakpapperet och smaksätt med salt och peppar. Täck fisken med ytterligare ett stycke bakpapper och skjut in ändarna under fiskbitarna så att de ligger som i en ficka. På så sätt håller du kvar ångan. Stek i ugnen tills fisken är tillagad. Det tar ca 12-15 minuter
-
5Krydda tomatsåsen med salt och peppar och tillsätt lite mer olivolja om såsen är för tjock
-
6Dela upp önskad mängd tomatsås i fyra skålar, lägg en bit fisk ovanpå, strö över persilja och servera