Fisk a la Provence

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Fisk a la Provence
Oavsett om du är en försiktig nybörjare eller en säker expert, kommer du att upptäcka att detta recept är både lätt att följa och lätt att lyckas med. Det är ett recept som snabbt kommer att bli en permanent del av din repertoar. Rätten är hälsosam, vacker och kan tillverkas med vilken fast, vit fisk som helst. Därför kan du enkelt välja ett billigare alternativ till den dyra torsken, eller så kan du välja fisken som erbjuds hos fiskhandlaren just den dagen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 röda paprikor, skurna i fina strimlar
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk Herbes de Provence-kryddor, torkade
  • 20 g svarta oliver, utan kärna och halverade
  • 4 tjocka bitar av vit fisk på ungefär 250 g, utan skinn (t.ex. torsk, hälleflundra, kolja eller hummer)
  • Salt och peppar
  • Garnera med färsk persilja, finhackad
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C
  • 2
    Värm gjutjärnsgrytan på medelhög värme. Tillsätt olivolja och lök och sautera tills löken är mjuk. Tillsätt vitlök och paprika och stek tills de är mjuka
  • 3
    Tillsätt körsbärstomater och stek i 2 minuter. Tillsätt krossade tomater, kryddor och oliver. Skruva ner till låg värme och låt sjuda (med/utan lock) i 20 minuter
  • 4
    Täck en stekpanna med bakpapper. Rensa fisken, torka lätt med hushållspapper, fördela den på bakpapperet och smaksätt med salt och peppar. Täck fisken med ytterligare ett stycke bakpapper och skjut in ändarna under fiskbitarna så att de ligger som i en ficka. På så sätt håller du kvar ångan. Stek i ugnen tills fisken är tillagad. Det tar ca 12-15 minuter
  • 5
    Krydda tomatsåsen med salt och peppar och tillsätt lite mer olivolja om såsen är för tjock
  • 6
    Dela upp önskad mängd tomatsås i fyra skålar, lägg en bit fisk ovanpå, strö över persilja och servera