- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 450 g ljus fisk: filé av sej, torsk eller kolja
- 1 lök
- 2 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 2 msk dill (kan utelämnas)
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
- 150 g persiljerot
- 150 g morötter
- 1 dl yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 2 msk kapris
- Salt och peppar
- Kokt färskpotatis
- Dill
- Citroner
-
Gör så här
-
1Kontrollera fisken grundligt efter ben och skär i mindre bitar.
-
2Skala löken och skär grovt.
-
3Kör fisk och lök genom en köttkvarn och ner i en skål.
-
4Rör ihop färsen med salt och mjöl och tillsätt ett ägg i taget.
-
5Smaka av med hackad dill, peppar och salt.
-
6Stek fiskbullarna i olja i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.
-
7Riv grönsakerna fint.
-
8Rör ihop yoghurt med majonnäs och finhackad kapris och vänd ner grönsakerna.
-
9Smaka av med salt och peppar.
-
10Servera de varma fiskbullarna med rå remoulad, potatis och citronklyftor.