- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 200 g salt
- 3 röda chilifrukter
- 2-4 foreller
- Chilisalt och peppar
- 1 citron
- Många färska örter (här: trädgårdssyra, dill och oregano)
- Steksnöre
-
Gör så här
-
1Chilisalt:
-
2Skär chilin i små tärningar.
-
3Lägg chilitärningar och salt på en bakplåt och torka i 1 ½ timme på 80-100° C. Det färdiga saltet förvaras torrt.
-
4Forell i örter:
-
5Rensa forellerna noga. Se till att inga blodrester eller liknande sitter kvar.
-
6Krydda dem invändigt med chilisalt och peppar.
-
7Fyll dem med halva citronskivor och lite örter.
-
8Bind ett steksnöre runt halsen på forellen. Vira sedan ordentligt med örter runt forellen och bind fast dem.
-
9Grilla forellerna i 5 minuter på varje sida.
-
10Låt dem vila i 5 minuter innan örterna plockas bort och skinnet försiktigt dras åt sidan.
-
11Tips: Om du har andra örter i köket kan du även göra salt på dem.