Fräsch pasta med ärter, parmaskinka och parmesanost

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Fräsch pasta med ärter, parmaskinka och parmesanost
Kvällsmaten behöver inte ta lång tid att göra för att vara läcker. Prova en rätt med färskpasta, ärter, parmaskinka och parmesanost – det tar under 30 minuter att göra.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle-pasta
  • 2 msk olivolja
  • 2–4 purjolökar, tunt skivade
  • 4–6 vitlöksklyftor, skivade
  • 350 g frysta gröna ärter
  • Pressad saft och rivet skal från en halv ekologisk citron
  • Havssalt och peppar efter smak
  • Riven parmesanost
  • Ärtskott eller färsk mynta
  • Chiliolja
  • Gör så här

  • 1
    Koka pastan i stekpannan enligt anvisningarna på förpackningen
  • 2
    Häll av vattnet och ställ pastan åt sidan
  • 3
    Hetta upp olivolja i stekpannan, tillsätt purjolök och vitlök och stek på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka
  • 4
    Tillsätt ärter, skal och saft från citronen, pasta samt salt och peppar
  • 5
    Servera med riven parmesanost, strimlor av parmaskinka, ärtskott eller färsk mynta och några droppar chiliolja