- Pasta
Ingredienser
- 500 g tagliatelle-pasta
- 2 msk olivolja
- 2–4 purjolökar, tunt skivade
- 4–6 vitlöksklyftor, skivade
- 350 g frysta gröna ärter
- Pressad saft och rivet skal från en halv ekologisk citron
- Havssalt och peppar efter smak
- Riven parmesanost
- Ärtskott eller färsk mynta
- Chiliolja
-
Gör så här
-
1Koka pastan i stekpannan enligt anvisningarna på förpackningen
-
2Häll av vattnet och ställ pastan åt sidan
-
3Hetta upp olivolja i stekpannan, tillsätt purjolök och vitlök och stek på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka
-
4Tillsätt ärter, skal och saft från citronen, pasta samt salt och peppar
-
5Servera med riven parmesanost, strimlor av parmaskinka, ärtskott eller färsk mynta och några droppar chiliolja