- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 4 bitar torskfilé
- 100 g chorizo
- 100 g bröd (helst en dag gammalt)
- 3 pressade vitlöksklyftor
- Finrivet skal från en halv citron
- 2 msk herbes de Provence eller andra blandade kryddor
- 150 körsbärstomater, halverade
- Salt og peppar
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180 °C varmluft
-
2Skär chorizon i mindre bitar och stek dem i en het panna. Lyft ur bitarna från pannan när de har blivit lite krispiga och släppt ifrån sig oljan. Låt oljan vara kvar i pannan.
-
3Riv brödet i grova bitar och stek dem i pannan tills de har absorberat all olja.
-
4Lägg chorizo, bröd, pressad vitlök, citronskal och kryddor i en matberedare och mixa till en fin massa. Smaka av med salt och peppar.
-
5Lägg torskfiléerna i ugnsformen och fördela brödblandningen ovanpå. Lägg också tomaterna i formen och baka rätten i ugnen i 20–25 minuter beroende på fiskens tjocklek. Om brödet och chorizon inte blivit krispiga kan du använda grillfunktionen i din ugn litegrann i slutet av tillagningstiden.
-
6Servera fisk och tomater omedelbart tillsammans med valfritt tillbehör.