
Snabbt och enkelt! Om du vill njuta av en vardagsrätt utöver det vanliga, prova då vår rätt med frasig torsk och chorizo. Servera den med säsongens grönsaker, en fräsch sallad och småpotatis. En utsökt och balanserad måltid för hela familjen.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 4 bitar torskfilé
- 100 g chorizo
- 100 g bröd (helst en dag gammalt)
- 3 pressade vitlöksklyftor
- Finrivet skal från en halv citron
- 2 msk herbes de Provence eller andra blandade kryddor
- 150 körsbärstomater, halverade
- Salt og peppar
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180 °C varmluft
-
2Skär chorizon i mindre bitar och stek dem i en het panna. Lyft ur bitarna från pannan när de har blivit lite krispiga och släppt ifrån sig oljan. Låt oljan vara kvar i pannan.
-
3Riv brödet i grova bitar och stek dem i pannan tills de har absorberat all olja.
-
4Lägg chorizo, bröd, pressad vitlök, citronskal och kryddor i en matberedare och mixa till en fin massa. Smaka av med salt och peppar.
-
5Lägg torskfiléerna i ugnsformen och fördela brödblandningen ovanpå. Lägg också tomaterna i formen och baka rätten i ugnen i 20–25 minuter beroende på fiskens tjocklek. Om brödet och chorizon inte blivit krispiga kan du använda grillfunktionen i din ugn litegrann i slutet av tillagningstiden.
-
6Servera fisk och tomater omedelbart tillsammans med valfritt tillbehör.