French toast med karamelliserade bananer och S'mores

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
French toast med karamelliserade bananer och S'mores
Den ultimata varianten på S’mores! Karamelliserade bananer, klibbiga marshmallows och smält choklad på en varm och smörig fattig riddare.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL BANANERNA
  • 4 rågade matskedar strösocker (60 g)
  • 4 matskedar vatten
  • 4 små bananer, skalade och skivade
  • 50 g smör
  • Stor rund vetelimpa eller 8–10 skivor vitt bröd
  • 4 stora ägg från frigående hönor
  • 4 matskedar och 1 tesked mjölk
  • 1 tesked vaniljessens
  • Olivolja och smör till stekning
TILL SERVERING
  • 100 g mörk choklad, smält
  • 10 stora vita marshmallows, klippta eller skivade i skivor
  • Digestivekex, krossade
  • Gör så här

  • 1
    Tillaga bananen genom att försiktigt värma sockret och vattnet i en stekpanna tills sockret löst sig och börjar karamelliseras. När sockret är gyllene och bubblar tillsätter du bananen med den platta sidan ner och steker den i karamellen. Vänd dem en gång och tillsätt sockret. När smöret bubblar, stäng av värmen. Ställ pannan åt sidan tills det är dags att servera.
  • 2
    Gör fattiga riddare genom att skiva brödet i tre stora rundor över limpan. Blanda ägg, mjölk och vanilj. Häll det i en låg ugnsform och doppa och blöt brödet snabbt på vardera sidan precis innan stekning så att brödet inte faller sönder på grund av att det absorberar för mycket fukt. Värm en Le Creuset 28 cm Signature-stekpanna, tillsätt olivolja och en matsked smör. Tillsätt brödet när smöret är skummigt. Stek i pannan på båda sidorna tills det är gyllenbrunt. Upprepa med resten av brödet.
  • 3
    Placera de fattiga riddarna på ett serveringsfat, ringla över smält choklad, toppa med de karamelliserade bananerna, lägg skivade marshmallows högst upp och använd en brännare för att karamellisera. Strö över de krossade kexen och servera direkt medan det fortfarande är varmt.