- Mjölkprodukter
Ingredienser
- 10 g färsk hackad timjan
- 5 g hackad rosmarin
- Zest från 1 citron
- 150 g panko
- 100 g mjöl
- 300 g minibocconcinibollar
- 2 ägg från frigående hönor, vispade
- 2 matskedar (30 ml) mjölk
- 2 koppar vegetabilisk olja till stekning
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
- 20 g grovhackad basilika utan stjälkar
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 30–50 g riven parmesan
- 2 matskedar (30 ml) proseccovinäger eller vitvinsvinäger
- 4 matskedar (60 ml) olivolja
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
-
Gör så här
-
1Tillsätt de hackade örterna och citronzesten i pankon och blanda ihop. Lägg mjöl, mjölk och vispade ägg (våt blandning) och panko med örter i 3 separata skålar. Häll av bocconcinin och klappa den torr. Rulla den i mjöl, sen ägg, sen panko, sen ägg och sen panko igen. Detta ger en dubbel yta som kommer att förhindra att bocconcinin smälter ut. Kyl i 30 minuter (detta säkerställer att bollarna inte spricker när de steks).
-
2Lägg den vegetabiliska oljan i en rund Signature-gryta från Le Creuset och värm upp den. När den har nått medeltemperatur steker du bocconcini-bollarna i 1–1 ½ minuter tills de är gyllenbruna och har smält i mitten. Lyft upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på en kökshandduk. Krydda medan de är varma och servera direkt.
-
3Recept för basilikadippsåsen: Lägg alla ingredienserna basilikadressingen i en mortel och mortla dem till det bildas en dressing.
-
4Severa bocconcinin varm ihop med dressingen.