Frittata med spenat, getost och pumpafröpesto

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Frittata med spenat, getost och pumpafröpesto
Använd din Le Creuset buffétgryta i gjutjärn för att göra den här omeletten, som passar perfekt för lätta luncher. Den är fylld med näringsrik spenat och smakrik getost och toppad med en pesto gjord på pumpafrön.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja till tillagning
  • En finhackad gul lök
  • Ett knippe ekologisk spenat med stammen i mitten borttagen och grovt hackad
  • 8 extra stora ägg
  • 1,25 dl grekisk yoghurt
  • 1 tesked torkad oregano
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • En litet knippe bladpersilja, grovt hackad
  • En näve grovt hackad dill
  • 100 g getost
  • Riven parmesanost, till servering
TILL PESTON PÅ PUMPAFRÖN
  • 20 g plockade basilikablad
  • En generös näve bladpersilja utan stjälkar
  • En klyfta vitlök
  • 80 g pumpafrön, rostade
  • Zest från 1 citron
  • 1 matsked citronsaft
  • En rågad deciliter riven parmesan
  • 1,25 dl extra jungfruolivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    Gör peston genom att lägga basilika, persilja, vitlök och pumpafrön i en matberedare. Använd pulse-funktionen och mixa tills örter och frön bryts fast fortfarande har kvar en viss textur. Tillsätt zest och saft från citron, parmesan och olivolja. Krydda lätt med salt och svartpeppar. Mixa snabbt för att blanda.
  • 2
    Förvärm ugnen till 200 °C/180 °C varmluftsugn/gasmarkering 6.
  • 3
    Värm en matsked olivolja i en 26 cm rund buffétgryta i gjutjärn från Le Creuset. Tillsätt lök och sautera på medelhög värme tills den är mjuk, ungefär 8 minuter. Tillsätt spenaten och låt den falla samman i ca 3–4 minuter och krydda lätt.
  • 4
    Lägg ägg och yoghurt i en bunke och vispa ihop. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Tillsätt persilja och dill. Häll äggblandningen över spenaten. Toppa med getost. Baka i 25–30 minuter tills den fått gyllenbrun färg.
  • 5
    Servera med pesto gjord på pumpafrön och extra parmesan.