- Mjöl
Ingredienser
- 10 g jäst
- 1 msk havssalt
- 2 dl kvarg
- 6 dl kallt vatten
- 250 g ölandsvetemjöl, fullkorn
- 600 g fint durumvetemjöl
- 1 ägg
- Solrosfrön
- Pumpakärnor
- Vallmofrön
- Speltflingor
- Sesamfrön
-
Gör så här
-
1Smula ned jästen i en stor skål och tillsätt salt, kvarg och vatten. Blanda i mjölet lite i taget och knåda degen i minst 15 minuter. Degen ska vara kladdig. Lägg tillbaka degen i skålen och strö över lite mjöl. Täck över skålen med plastfolie och ställ degen i kylen över natten.
-
2Sätt ugnen på 200° C.
-
3Strö lite mjöl på bänken och stjälp upp degen ur skålen. Knåda den ordentligt och baka ut 20 bullar. Lägg bullarna på en bakplåt – så tätt ihop att de rör vid varandra.
-
4Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över olika frön på varje bulle.
-
5Grädda bullarna i den varma ugnen i 30-35 minuter. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.
-
6Tips: Med Le Creusets bakplåt behöver du inte smörja plåten eller använda bakplåtspapper.