- Ägg
Ingredienser
- 1 lök, finhackad
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 80 g skivad chorizo
- 100 g skivade champinjoner
- 50 g färsk spenat
- 2 kokta och tärnade potatisar
- 8-10 körsbärstomater, olivolja
- 7 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 50 g färsk riven parmesanost
- 1 tsk färsk finhackad timjan
- 1 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- Salt och peppar
- Krispigt rågbröd eller surdegsbröd
- Färsk timjan till dekoration
-
Gör så här
-
1Gör så här:
-
2Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
-
3Tvätta potatisen noga och skär den i tärningar på ca. 1 x 1 cm. Koka dem i 3-5 minuter.
-
4Fräs lök och vitlök i en panna tills det är klart och mjukt. Tillsätt chorizo och svamp och låt steka med i ca. 3-5 minuter. Släng spenaten i pannan och låt den steka med tills den precis har fallit ihop. Ta av pannan från värmen.
-
5Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, färsk timjan, curry, gurkmeja samt salt och peppar.
-
6Hitta dina små minigrytor och fördela potatis och fyll upp dem med äggsmeten. Fyll inte äggsmet ända upp till kanten då det sväller en del i ugnen. Om du inte har en handfull minigrytor kan du även använda en panna eller fat som kan användas i ugn.
-
7Avsluta med att lägga i två tomater i varje och grädda dem i ugnen i ca. 20 minuter, eller tills äggen är genombakade.
-
8Toppa med färsk timjan och njut av dem med krispigt rågbröd.