
HUVUDINGREDIENSER
- Kött
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
Örtsås
- 0,6 dl avokadoolja eller olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 schalottenlök, hackad
- 60 g hackad färsk persilja
- ½ tsk. koshersalt
- 1/4 tsk. nymalen svartpeppar
Pytt i panna med nötkött och potatis
- 250 g högrevsbiff
- Koshersalt
- Nymalen svartpeppar
- 2 msk. avokadoolja, uppdelad
- 225 g tärnad potatis
- 120 g gul lök, tärnad
- 120 g tärnad röd paprika
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1/4 tsk paprika
- 1 nypa cayennepeppar
- 3 ägg
-
Gör så här
-
1Till örtsåsen: Häll olja, rödvinsvinäger, schalottenlök, persilja, salt och peppar i en medelstor skål. Vispa tills allt är blandat och ställ åt sidan.
-
2Till pytt i pannan: Värm grillen till 260 °C eller hög värme. När grillen är varm, placera stekpannan på grillgallren för att förvärma i 5 minuter.
-
3Torka av köttet och krydda båda sidor med salt och peppar. Tillsätt 1 msk avokadoolja i stekpannan. När oljan är varm, tillsätt köttet och tillaga i 4 minuter. Vänd köttet och stek tills innertemperaturen når 55 °C, ca. 4-5 minuter längre. Lägg köttet på en skärbräda för att vila.
-
4Sänk värmen till medelhög (ca. 180 °C) och tillsätt den återstående matskeden avokadoolja i stekpannan. Tillsätt potatis, lök, pepparfrukt, vitlök, paprika och cayennepeppar. Rör om så att allt blandas och smaka sedan av med en nypa salt och peppar. Koka, rör om då och då, tills pepparfrukterna och löken är mjuk och potatisen är knaprig och mjuk, cirka 15 minuter. 8-10 minuter. Krydda med extra salt och peppar om så önskas.
-
5Skär köttet i tärningar. Sänk värmen till medel-låg (ca. 150 °C), och tillsätt köttet i blandningen. Blanda ihop. Häll äggvitorna och äggulorna över pytt i pannan och krydda med en nypa salt och peppar. Stäng grilllocket (eller täck pannan med folie) och grädda tills äggvitorna är fasta men gulan fortfarande är lite mjuk, ca. 5 minuter.
-
6Ta bort rätten från grillen och servera pytt i pannan och äggen med örtsåsen över.
Få en rejäl måltid med den här energigivande pytt i pannan tillagad på grillen. Alla rejäla ingredienser i den här rätten, som tillagas i vår BBQ Outdoor-stekpanna, serveras med en läcker örtsås. Den färdiga rätten - en färgsprakande blandning av grönsaker, entrecote och stekt ägg - är lätt att duka fram och passar perfekt till frukost, brunch eller middag utomhus.
