- Ost
Ingredienser
- Olivolja
- 1 röd chili, skivad
- 2–3 gröna chili, skivade (beroende på hur stark du vill ha rätten)
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 70 g tomatpuré
- 3 x 400 g körsbärstomater på burk
- 1 matsked socker
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
- 250 g conchiglioni-pastaskal, kokta
- 125 g mjuk ricotta
- 125 g färskost/crème fraiche
- Zest från 2 citroner
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 400 g hackad mangold, vissnad
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- 100 g riven parmesan
-
Gör så här
-
1Ställ en Le Creuset 28 cm Signature-traktörpanna på medelhög värme och ringla i olivolja. Tillsätt chilin och vitlöken och sautera tills det doftar gott.
-
2Tillsätt tomatpastan, burktomaterna och socker och tillaga i ytterligare två minuter.
-
3Rör om för att blanda. Sänk värmen och låt det sjuda i 40 minuter – krydda efter smak.
-
4Koka under tiden pastan al dente, skölj och ställ den åt sidan.
-
5Gör pastafyllningen genom att blanda alla ingredienserna. Fyll skalen med fyllningen. Kontrollera kryddningen i såsen. Placera de fyllda skalen i såsen och toppa med riven parmesan. Tillaga i ytterligare 5–10 minuter tills pastaskalen och fyllningen blivit varma. Servera med färsk baguette, en fräsch grönsallad och mer riven parmesan.