Fyllda pastaskal med kryddig tomatsås

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under två timmar Under två timmar
TILLAGNING
Under två timmar Under två timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Fyllda pastaskal med kryddig tomatsås
Perfekt för måltider mitt i veckan eller som en enklare söndagsmiddag. Den här rätten är fylld med fräscha smaker och serveras helst med en färsk baguette.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 1 röd chili, skivad
  • 2–3 gröna chili, skivade (beroende på hur stark du vill ha rätten)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 70 g tomatpuré
  • 3 x 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 matsked socker
  • Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
  • 250 g conchiglioni-pastaskal, kokta
TILL FYLLNINGEN
  • 125 g mjuk ricotta
  • 125 g färskost/crème fraiche
  • Zest från 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g hackad mangold, vissnad
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 100 g riven parmesan
  • Gör så här

  • 1
    Ställ en Le Creuset 28 cm Signature-traktörpanna på medelhög värme och ringla i olivolja. Tillsätt chilin och vitlöken och sautera tills det doftar gott.
  • 2
    Tillsätt tomatpastan, burktomaterna och socker och tillaga i ytterligare två minuter.
  • 3
    Rör om för att blanda. Sänk värmen och låt det sjuda i 40 minuter – krydda efter smak.
  • 4
    Koka under tiden pastan al dente, skölj och ställ den åt sidan.
  • 5
    Gör pastafyllningen genom att blanda alla ingredienserna. Fyll skalen med fyllningen. Kontrollera kryddningen i såsen. Placera de fyllda skalen i såsen och toppa med riven parmesan. Tillaga i ytterligare 5–10 minuter tills pastaskalen och fyllningen blivit varma. Servera med färsk baguette, en fräsch grönsallad och mer riven parmesan.