- Grönsaker
Ingredienser
- 8 medelstora portabellosvampar
- 500 g champinjoner
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad salvia
- 2 msk balsamvinäger
- olja att steka i
- salt och peppar
- 2 dl kokt ris, t.ex. svart
- 1 dl hasselnötter, rostade och grovhackade
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 stjälk blekselleri
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk balsamvinäger
- olja att steka i
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk torkad salvia
- 1 flaska passerade tomater
- salt och peppar
- Kokt pärldinkel eller ris
- En grönsallad
-
Gör så här
-
1Rensa portabellosvamparna
-
2Ta bort foten och gröp ur dem med en sked
-
3Hacka champinjoner, lök och vitlök till fyllningen i en matberedare
-
4Värm buffégrytan till medelhög/hög värme
-
5Tillsätt lite olja och stek de hackade grönsakerna
-
6Tillsätt örter och balsamvinäger
-
7Stek tills all vätska har förångats
-
8Smaka av med salt och peppar
-
9Blanda med ris, hasselnötter och kikärtsmjöl
-
10Fördela blandningen i portabellosvamparna
-
11Finhacka lök, vitlök och blekselleri till såsen i en matberedare
-
12Häll lite ny olja i den varma buffégrytan
-
13Stek de hackade grönsakerna i ett par minuter
-
14Tillsätt tomatpuré och örter
-
15Stek under omrörning i ett par minuter
-
16Tillsätt balsamvinäger och passerade tomater
-
17Koka upp såsen och låt den småkoka i ett par minuter
-
18Ställ de fyllda portabellosvamparna i såsen
-
19Låt dem småkoka under lock på medelhög värme i 25–30 minuter
-
20Servera med kokt pärldinkel eller ris och eventuellt en grönsallad