- Fågel
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé (skuren i 1 cm tjocka strimlor)
- 2–3 msk röd harissa
- 1 struken tsk kanel
- 4 msk flytande honung
- Salt och peppar
- 2 tsk sesamfrön (lätt rostade i torr panna)
- 1 tsk nigellafrön
- 15 g färsk koriander (grovhackad)
- 4 hela salladslökar (skurna i tunna skivor, även den gröna delen)
-
Gör så här
-
1Häll vegetabilisk olja i woken så att insidan täcks väl, och sätt den på spisen på låg till medelhög värme. När oljan är varm, tillsätt kycklingstrimlorna och bryn dem snabbt. Ta upp dem ur woken och lägg dem på en tallrik med två ark hushållspapper så att överflödig olja kan rinna av. Kycklingen ska inte vara genomstekt då den blir färdigtillagad under glaseringen.
-
2Häll av resterande olja från woken och lägg tillbaka kycklingstrimlorna tillsammans med harissa, kanel, honung och generöst med salt och peppar. Stek under omrörning tills bitarna är jämnt täckta av blandningen. Justera mängden honung, harissa och kryddor efter smak.
-
3Strö över sesam- och nigellafrön, koriander och salladslök vid serveringen.
-
4Tips: Den här rätten smakar fantastiskt med ris eller nudlar. Byt eventuellt ut kycklingen mot fläskkött, räkor eller tofu.