Glass av ris à la Malta

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Glass av ris à la Malta
Vill du ha lite inspiration för att lägga en extra fördel på den klassiska riskrämen? Blanda resterna av risgröt med lite grädde, vanilj, skyr och kondenserad mjölk så får du en utsökt och krämig glass som du kan fylla på med körsbärssås och eventuellt mandelchips och chokladbollar. Du kan frysa glassen i en gjutjärngryta, eftersom gjutjärn håller kylan väl under tillagning och servering.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ris & gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g risgrynsgröt
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g skyr
  • 200 g kondenserad mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Ev. 100 g mandelsplitter
Anretning:
  • Kirsebærsaus
  • 25 g mandelsplitter
  • Gör så här

  • 1
    Häll risgrynsgröten i en skål.
  • 2
    Dela vaniljstången på längden och skrapa försiktigt ut fröna. Blanda vaniljfröna med lite florsocker och blanda sedan ihop vaniljsocker, skyr, kondenserad mjölk och resterande florsocker. Blanda ihop allt med risgrynsgröten.
  • 3
    Vispa grädden luftig och vänd ned den. Tillsätt ev. mandelsplitter och fördela smeten i grytan.
  • 4
    Ställ glassen i frysen i minst 3–4 timmar i en gjutjärnsgryta.
  • 5
    Servera glassen med körsbärssås eller valfri sylt och ev. mandelsplitter och chokladkulor.
  • 6
    Tips: Glassen håller sig i frysen i upp till 3 månader.