- Ris & gryn
Ingredienser
- 250 g risgrynsgröt
- 2 msk florsocker
- 1 vaniljstång
- 200 g skyr
- 200 g kondenserad mjölk
- 2 dl vispgrädde
- Ev. 100 g mandelsplitter
- Kirsebærsaus
- 25 g mandelsplitter
-
Gör så här
-
1Häll risgrynsgröten i en skål.
-
2Dela vaniljstången på längden och skrapa försiktigt ut fröna. Blanda vaniljfröna med lite florsocker och blanda sedan ihop vaniljsocker, skyr, kondenserad mjölk och resterande florsocker. Blanda ihop allt med risgrynsgröten.
-
3Vispa grädden luftig och vänd ned den. Tillsätt ev. mandelsplitter och fördela smeten i grytan.
-
4Ställ glassen i frysen i minst 3–4 timmar i en gjutjärnsgryta.
-
5Servera glassen med körsbärssås eller valfri sylt och ev. mandelsplitter och chokladkulor.
-
6Tips: Glassen håller sig i frysen i upp till 3 månader.